FaceBookGoogle+Youtube

MIc Robi szakkör

MIc Robi Szakkör

Pályázati azonosító NTP-MTTD-18-0169

Pályázati kategória kódja NTP-MTTD-18

Pályázati kategória megnevezése A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása

Elnyert összeg:1.050.000 Ft

A tehetséggondozó program célja, hogy a gimnázium informatika tagozatos tanulóiból egy olyan csoportot hozzunk létre, akik érdeklődnek a digitális eszközök iránt, szívesen használják fel ismeretszerzésre, adatgyűjtésre, kísérletezésre. Tudásukat elmélyíthetik, bővíthetik egyéni és csoportos feladatok elvégzése során. Társas kompetenciájuk, kommunikációjuk is fejlődhet ezen időszak alatt. Az itt tanultak felhasználásával nagyobb esélyük van az érettségi után továbbtanulni a felsőoktatásban vagy szakmát szerezni. A foglalkozásokon a tanulók hasznosíthatják programozási ismereteiket a MICROBIT robotok programozásával. Okos telefonjaik segítségével irányíthatják a robotokat, amint fizikai kísérleteket vagy éppen valószínűségszámítási feladatokat oldanak meg. A kísérletekről fényképeket, videofelvételt készíthetnek. Új alkalmazásokat ismerhetnek meg amivel hatékonyabb tudnak ismereteket elsajátítani. A siker elérése érdekében munkamódszerként a kooperatív technikák helyezzük előtérbe.

A szakkörön igyekszünk nyitott légkört teremteni. A diákoknak egyértelműen megfogalmazott célokat és szabályokat megfogalmazni. A tanítási formát a kooperatív tanulási forma fogja jellemezni. Törekszünk arra, hogy a gyerekek megismerjék erősségeiket és gyengeségeiket, amiket erősíteni illetve javítani tudnak. A programba bevont diákok szociális képességeit úgy kívánjuk fejleszteni, hogy segítjük a pozitív énképük kialakítását vagy megerősítjük azt. A mások elfogadásának képességére is nagy hangsúlyt fektetünk. Emellett a motiváció fontosságát is szem előtt tartjuk, hiszen így nagyobb teljesítményre lehet ösztönözni őket. Segítjük őket a társas kapcsolatok kialakításában is.  

     

 

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
522405

Látogatók

Oldalainkat 3 vendég és 0 tag böngészi