FaceBookGoogle+Youtube

KTM G+

KTM Facebook

NTP-KKT-B-13-0026 - MI és az angol nyelv

Iskolánk az NTP-KKT-B-13-0026 számú, MI és az angol nyelv elnevezésű pályázattal 335.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázat támogatói:

 

 

Idegen nyelvi tehetséggondozó programunkban a hétévfolyamos nyelvi előkészítős tagozat tizenegy diákja (kisgimnazisták 7-8. évfolyam) és a nagygimnazisták (10. évfolyam) vett részt, akik kiemelkedően tehetségesek az angol nyelvben. A program 2013 októberétől 2014 júniusáig tartott, a résztvevő diákok heti egy vagy két alkalommal vettek részt ezeken az angol nyelvi foglalkozásokon. Fő célunk nyelvi tehetségeink fejlesztése volt, a szakkör során a tanulók elmélyíthették ismereteiket az angol nyelvben és a szakkörökön átvett változatos témakörök segítségével bővült szókincsük.

A témák kiválasztásában nagy hangsúlyt kapott a célnyelvi (angol, amerikai kultúra) megismertetése is, egy olyan plusz tudás megszerzése, melyekre a tanórák keretein belül általában nincs lehetőség, de érdekességükkel még inkább szerethetőbbé és érthetőbbé teszik az angol nyelvet. Ezt egy meghívott előadó segített még jobban elmélyíteni. Ezen kívül, diákjaink a tanórai kereteken kívül a mindennapi, az idegen nyelv használatát megkívánó élethelyzetekben is kipróbálhatták magukat (külföldiek segítése tolmácsolással, két külföldi fiatal megismerése és mindennapi kommunikáció gyakorlása velük kizárólag angolul, különféle szituációkban).

 

Fontosnak tartottuk, hogy a tanulók produktumaikat be is mutathassák, melyre a tanév során többször is lehetőségük nyílt, például a MI Hetünk programsorozat keretein belül is.

Munkamódszereink a kooperatív technikákat részesítették előnyben, a differenciálás és egyéni fejlesztés külön hangsúlyt kapott a foglalkozások során.

 

Schoffhauzer Judit

műhelymunka-vezető, angol nyelvtanár

 

 

Mi és az angol nyelv szakkör oldala: http://ktm-varpalota.hu/index.php/tehetseggondozo-szakkorok/mi-es-az-angol-nyelv

Fényképek: https://plus.google.com/photos/106424115312586738382/albums/6031194570722499937

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
431874

Látogatók

Oldalainkat 47 vendég és 0 tag böngészi