FaceBookGoogle+Youtube

KTM G+

KTM Facebook

Kezdőlap

Szentpétervári balett

Szentpéterváron 21 balettos növendékünk nagy sikerrel vett részt az NTP-MV-17-A pályázati program anyagi segítségével nemzetközi táncversenyen.

A versenyre való felkészülés során lehetőségük volt tanítványainknak az eddig megszerzett tudásukat új koreográfiák kidolgozásában, megtanulásában elmélyíteni. A kiválasztásra kerülő táncosok már az elért eredményekkel bizonyították, képességeiket, rátermettségüket, tehetségüket.

A felkészülés lehetővé tette, hogy intenzív időt használhassanak a technikai tudásuk csiszolására és az előadóművészi eszköztár bővítésére. A tehetségeknek szükségük van a tanórán kívüli elmélyült munkára ahhoz, hogy képességeik minél hamarabb eredményesen fejlődhessen és szakmai tudásuk elmélyülhessen.

2018. március 24-én érkeztünk repülővel Szentpétervárra. A verseny másnap a megnyitóval kezdődött. A versenyen 150 résztvevő volt különböző kategóriákban. A Szentpétervár szállodában laktunk a Néva parton, a verseny helyszíne is itt volt, az épülethez kapcsolódó Chaplin teremben. Így igazán nagy kényelemben volt részünk, hiszen minden egy helyen volt. Itt láthattuk a Szentpétervár Színház művészeivel a Hattyúk tava balett előadást is.

A rendezők szerveztek kirándulást idegenvezetővel, így láthattuk a Péter Pál Katedrálist és a  Péter Pál Erődöt, a  híres Vérző Megváltó Katedrálist, az Ermitázst és megismerkedhettünk a város híres épületeivel, szobraival,  történelmével.

Betekintést nyerhettünk az orosz balett munkájába, eredményeibe. Érdekes tapasztalat európán kívüli művészeti képzést megismerni.

A versenyre több produkcióval neveztünk, így több napon versenyeztek tanítványaink. Március 29-én délután volt az eredményhirdetés és utána a gálaműsor. Ezután 30-án utaztunk haza a sok szép élménnyel, emlékkel.

Eredmények:

Csoport kategóriában 

Utcagyerek című produkció: 1. helyezés,

Karácsonyi hangulat című produkció: 3. helyezés,

C'est la Vie  című produkció:  4. helyezés

Duett kategóriában: 

Bárány Zsanna-Kecskés Péter  A kis herceg című produkció: 1. helyezés

Miklós Kincső- Gyűrűs Lilla Moderntánc kategóriában Szúnyog: 3. helyezés

Szóló klasszikus balett kategóriában:

Edvy Anna 2. helyezés,

Tóth Lara 3. helyezés

 Németh Lili 4. helyezés

Moderntánc szóló kategóriában

Kapitány Luca 3. helyezés

Ezek a látványos eredmények, a színvonalas bemutatók vonzzák a tanulni vágyó gyerekeket kiváló tanárunkhoz Podolszkaja Viktóriához.

 

Nagyon köszönjük a pályázati támogatást.

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
448237

Látogatók

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi